Samenwerken aan water

De VVD wil een waterschap dat midden in de maatschappij staat, actief is en meer naar buiten treedt om open te communiceren met inwoners en betrokkenen. Er wordt helder aangegeven wat wél en niet kan op watergebied, nu en richting de toekomst. Daarbij geldt: geen onnodige regels en een positieve houding bij voorstellen die door inwoners en ondernemers voorgelegd worden aan het waterschap.

  • Het waterschap moeten nog beter samenwerken met andere overheden, boeren, bedrijven en inwoners. De actualiteit dwingt tot snelle actie.
  • De VVD is van mening dat watergebruikers gestimuleerd moeten worden om zuiniger om te gaan met beschikbaar water, en te zorgen voor onder meer eigen waterberging door bewustwording te creëren.
  • Draagvlak creëren is noodzakelijk. Bij projecten op o.a. het gebied van watergebiedsplannen kunnen inwoners participeren, waarbij voor elk gebied en project een andere manier van participeren ingezet kan worden.
  • Het waterschap zet alle communicatiemiddelen in en werkt samen met partners als gemeenten, natuurorganisaties en bijvoorbeeld tuincentra om inwoners ‘waterbewust’ en. ‘water betrokken’ te krijgen. Speciale aandacht is er voor kinderen en jongeren.