Bas Peeters verkozen als lijsttrekker!

In aanloop naar de waterschapsverkiezingen in maart 2023 hebben de VVD-leden Bas Peeters unaniem gekozen als lijsttrekker. Bas is 25 jaar oud, geboren in Boxtel en woonachtig in Oisterwijk. Sinds februari 2022 is Bas ‘waterwethouder’: dagelijks bestuurslid bij waterschap De Dommel met de portefeuille schoon water en waterkwaliteit. In de periode van 2019-2022 was Bas reeds algemeen bestuurslid. Bas is afgestudeerd bouwkundige aan de TU Eindhoven en heeft eerder gewerkt als adviseur bij een adviesbureau in de watersector.

Bas Peeters lijsttrekker

© VVD De Dommel

Bas: “De klimaatverandering brengt grote opgaven voor het waterschap met zich mee met als meest tastbare voorbeelden de verdroging en piekbuien. Daarnaast staat onze waterkwaliteit onder druk, vervuilingen als microplastics, PFAS, drugsafval en medicijnresten vragen om een nieuwe aanpak en bestuurlijk lef.” Naast opgaven liggen er ook komende jaren ook kansen: ”We moeten als waterschap meer inzetten op circulariteit. Uit afvalwater zijn tal van nieuwe toepassingen te realiseren zoals groengas en bioplastics. Hiermee verminderen we negatieve milieueffecten en via het vermarkten van de nieuwe grondstoffen houden we de waterschapslasten beperkt.”

Met de verkiezing van Bas Peeters als lijsttrekker zet de VVD de eerste stap richting de waterschapsverkiezingen in 2023. Deze verkiezingen vinden gelijktijdig plaats aan de verkiezingen voor de provinciale staten. Potentiële kandidaten en geïnteresseerden voor het waterschapsbestuur kunnen zich melden bij de partij tot 31 augustus.