Gratis cursus 'Actief voor het Waterschap'

Op 25 mei 2022 start de gratis cursus Actief voor het waterschap. De cursus biedt deelnemers de gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen van Waterschap De Dommel. De cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft om betrokken te zijn bij het waterschap en zich misschien wel kandidaat wil stellen bij de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023. De cursus is gratis en aanmelden kan via verkiezingen@dommel.nl

© Bas Peeters

Het programma van de cursus is zeer gevarieerd. Deelnemers vergroten hun theoretische kennis van het waterschap en de plaats van het waterschap in de Nederlandse politiek. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten en er is veel ruimte voor interactie. Gastdocenten geven presentaties, deelnemers gaan op excursie en ontmoeten natuurlijk mensen die nu al actief zijn voor Waterschap De Dommel, zoals de watergraaf en leden van het dagelijks en algemeen bestuur.

Aanmelden voor de cursus kan tot 22 april 2022 via verkiezingen@dommel.nl

De cursus vindt plaats bij Waterschap De Dommel, Bosscheweg 56 in Boxtel. De bijeenkomsten zijn ’s avonds van 19.15 uur tot 22.00 uur. De laatste bijeenkomst is van 13.00 uur – 17.00 uur.

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van het programma ProDemos - huis voor democratie en rechtsstaat

Voor meer informatie, zie: https://www.dommel.nl/gratis-cursus-actief-voor-het-waterschap