Wilma Wagenaars

Wilma Wagenaars

© VVD Meierijstad


Hallo, mijn naam is Wilma Wagenaars! Het werkveld van mijn dagelijkse leven zit in de complexe wereld van ziekenhuiszorg. Ik ben daar afdelingshoofd van een klinisch chemisch laboratorium in Utrecht en Nieuwegein. Mijn bestuurlijke ervaring ligt ook al 17 jaar in de politiek, als raadslid en fractievoorzitter. Sinds juni 2023 mag ik ook extern commissielid zijn bij waterschap De Dommel.

Ik wil graag de verbinding worden tussen de lokale politiek en het waterschap om mensen te bewegen tot een spaarzaam watergebruik. De bevolking en de watervraag groeit met elk jaar, voldoende en schoon water is niet meer vanzelfsprekend. Toch zit de bewustwording er bij de bevolking nog niet in. De urgentie van gedragsverandering is er nog niet, wat wel nodig is om een omgeving te creëren waarin iedereen rondom water veilig kan werken, wonen en genieten.

Mijn twee punten voor voldoende en schoon water 
Ik maak me sterk voor waterbewustwording door kennisoverdracht en een waterverhaal met nieuwe normen, mensen moeten niet alleen willen besparen maar het ook kunnen. Daarnaast ga ik aan de slag met de beheersing van de financiën, iedereen wil lage lasten, maar er zit een grens aan. Samen kijken hoe we hier op een juiste manier mee omgaan vraagt van iedereen wat. Daar wil ik me voor inzetten, nu en in de toekomst.