Fred Knoops

Fred Knoops

© VVD De Dommel

Mijn naam is Fred Knoops, getrouwd met Astrid, 3 kinderen en 4 kleinkinderen, gepensioneerd kapitein van de Nederlandse koopvaardij. Mijn passie met water komt voort uit het feit dat ik 46 jaar met (zee) water te maken heb gehad en daardoor veel respect voor water heb gekregen, dit wil ik graag voortzetten bij het waterschap. 

Mijn twee punten voor voldoende en schoon water:
We willen allemaal droge voeten. Maar door hoosbuien is het creëren van wateropslag noodzakelijk. Daarom wil de VVD samenwerken met het bedrijfsleven en creatieve inwoners om waterbeheer toekomstbestendig te maken en regenwater bijvoorbeeld op te vangen in nieuwbouwpanden. Zodat iedereen droge voeten heeft en veilig kan wonen, werken en recreëren in Brabant.

Droge zomers hebben laten zien dat voldoende grondwater belangrijk is. Het herstellen van het grondwaterpeil is van groot belang. Daarom wil de VVD innovatieve projecten van inwoners zoals blauw-groene daken en het vergroenen van tuinen nog meer ondersteunen. Zo investeert het waterschap in water voor ons allemaal.